OM Christiansfeld

Allerede ved første øjekast kan man se, at Christiansfeld bymidte er noget særligt. Huse og veje er helt symmetriske og anlagt efter en nøje tilrettelagt byplan.

Som et af Danmarks verdensarvssteder er Christiansfeld en kulturoplevelse i særklasse. I UNESCO-byen Christiansfeld, skabte Brødremenighedens håndværkere deres bud på det perfekte samfund – med symmetri, fællesskab og lighed.

Besøg Søstrehuset hvor historien om Christiansfeld og Brødremenigheden foldes ud. Din entrébillet giver adgang til museets skiftende særudstillinger, Brødremenighedens museum og udforskning af Søstrehuset.

Sæt tid af til at opleve byen, om det så er på egen hånd eller med en af Museum Koldings dygtige guider. Og gå endelig ikke glip af at smage de berømte honningkager og mærke byens poetiske atmosfære.

Christiansfeld  – et velegnet besøg for hele familien.

Læs her mere om Christiansfelds historie, Brødremenigheden, Herrnhuterstjernen, honningkager, kakkelovne og arkitekturen.

Besøg udstillingen i Søstrehuset i Christiansfeld og se et uddrag af Statens Kunstfond smykkesamling. …
Besøg den smukke udstilling Adventssjernen i Søstrehusets lokaler i Christiansfeld. Læs historien om Adventsstjernen mens du oplever de lysende stjerner i forskellige størrelser….
Arkæologer fra Museum Sønderjylland fortæller onsdag 8. februar 2022 kl. 19.30 om en række fine fund fra årets arkæologiske udgravninger i og omkring Kolding. Foredraget finder sted i Musiksalen – Søs…
Få historien om Christiansfeld kort fortalt ved besøg af Museum Koldings nye udstilling, der kan ses i Søstrehuset i Christiansfeld. Den lille udstilling giver et kig ind i Christiansfelds historie….
Få historien om Christiansfeld kort fortalt ved besøg af Museum Koldings nye udstilling, der kan ses i Søstrehuset i Christiansfeld. Den lille udstilling giver et kig ind i Christiansfelds historie….
Vinterferien på Museum Kolding: Tag på skattejagt i mørke i udstillingen på Staldgården, vinterskattejagt i naturen på Skamlingsbanken, og lav dit eget perlesmykke i Christiansfeld og find byens varte…
Oplev Brødremenighedens udstillinger i UNESCO-byen Christiansfeld. Én af udstillingerne er Christina Friedericas mindestue….
Når du indløser billet i Christiansfeld, får du samtidig adgang til at se denne udstilling, der er del af Brødremenighedens Museum….
Oplev Christiansfeld og hør om Brødremenighedens spændende historie og om den helt særlige byplan og arkitektur….
Turen tager dig rundt i Christiansfeld og viser nogle af de steder, hvor fortællingen om Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920 har fundet sted. …
Turen tager dig rundt i Christiansfeld og viser nogle af de steder, hvor fortællingen om Christina Friederica von Holstein udspiller sig. …
Tag med på digital byvandring rundt i Christiansfeld og oplev fortællinger om Genforeningen på ruten rundt til de relevante steder i byen….
   Tur til grupper  
Oplev UNESCO-byen Christiansfeld og hør om Christiansfelds og Brødremenighedens forbindelser til den globale verden….
   Tur til grupper  
Oplev det historiske natur- og haveanlæg med guide….
   Tur til grupper  
Gå med guide og hør hvordan de mange søstre levede sammen i Søstrehuset i UNESCO-byen Christiansfeld. …
   Tur til grupper  
Oplev Christiansfeld og hør om Brødremenighedens spændende historie og om den helt særlige byplan og arkitektur….
Forrige
Næste

Verdensarv

Christiansfeld er verdensarv i særklasse. I Danmarks har vi syv verdensarvssteder, og Christiansfeld er et af dem.

Christiansfeld blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste i 2015 som et vidnesbyrd på en kulturel tradition, og et eksempel på imponerende arkitektur.

Besøg os

SØSTREHUSET
Nørregade 14
6070 Christiansfeld

+45 76 33 81 00
museum@museumkolding.dk

ENTRÉ

Voksne: 50 kr.
Børn under 18 år: gratis
Ældresagen medlem: 45 kr.

Årskort til hele Museum Kolding (gældende ét helt år) til 150,-

Årskort til hele Museum Kolding + ledsager (gældende ét helt år) til 200,-

Billetter købes
i Søstrehuset eller online.

Åbningstider

Januar
Lukket 01.01.23
Tirsdag-søndag kl. 11-16.
Mandag lukket

Februar · marts · april
Tirsdag-søndag kl. 11-16.
Mandag lukket
(2. påskedag undtaget)

Maj · juni  · juli  · august 
Alle dage kl. 10-17

September · oktober · november · december
Tirsdag-søndag kl. 11-16
Mandag lukket

Lukket mellem jul og nytår

Find vej

PARKERING

Der er gratis parkering i hele Christiansfeld.

Buskørsel og busparkering er ikke tilladt i UNESCO-området. Busser henvises til Lindegade 53.

Toilet

Der er offentlige toiletter i byen bl.a. i det gamle Sprøjtehus på Kirkepladsen, ved den store parkeringsplads på Lindegade samt ved busstationen ved Genforeningspladsen.

Desuden er man velkommen til at benytte toiletterne i Søstrehuset hvor der på handicaptoilettet i stueetagen findes pusleplads.

HANDIcAPADGANG

Overalt i Christiansfeld er der niveauforskelle og brosten. Dog kan man godt bevæge sig rundt i byen med rollator, kørestol og barnevogn uden større problemer.

Via vestgavlen i Søstrehuset er der adgang via rampe og adgang til elevator, hvorfra hele huset kan tilgås.
OBS! Døren åbner udad.

Hunde

Det er ikke tilladt at medbringe sin hund i Søstrehuset.

Der er flere grønne arealer, hvor det er muligt at lufte sin hund.
Husk at samle op efter din hund.

Verdensarv

Vi opfordrer alle besøgende til at passe på Verdensarven.

For at mindske slidtage på byens flader og belægninger er tung trafik i den historiske bykerne forbudt. Desuden opfordres der til, at alle besøgende udviser respekt og hensyn til lokalbefolkningen og byens bebyggelse og beplantning.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev