OM Christiansfeld

Allerede ved første øjekast kan man se, at Christiansfeld bymidte er noget særligt. Huse og veje er helt symmetriske og anlagt efter en nøje tilrettelagt byplan.

Som et af Danmarks verdensarvssteder er Christiansfeld en kulturoplevelse i særklasse. I UNESCO-byen Christiansfeld, skabte Brødremenighedens håndværkere deres bud på det perfekte samfund – med symmetri, fællesskab og lighed.

Besøg Søstrehuset hvor historien om Christiansfeld og Brødremenigheden foldes ud. Din entrébillet giver adgang til museets skiftende særudstillinger og udforskning af Søstrehuset.

Sæt tid af til at opleve byen, om det så er på egen hånd eller med en af Museum Koldings dygtige guider. Og gå endelig ikke glip af at smage de berømte honningkager og mærke byens poetiske atmosfære.

Christiansfeld  – et velegnet besøg for hele familien.

Læs her mere om Christiansfelds historie, Brødremenigheden, Herrnhuterstjernen, honningkager, kakkelovne og arkitekturen.

Se genstande fra Brødremenigheds store samling og bliv klogere på Brødremenigheden og Christiansfeld. Som nyt twist, indeholder denne udstilling nye fortællinger. Mød Eskild en fynsk bondesøn, der i…..
Besøg udstillingen i Søstrehuset i Christiansfeld og se et uddrag af Statens Kunstfond smykkesamling. …
Besøg den smukke udstilling Adventssjernen i Søstrehusets lokaler i Christiansfeld. Læs historien om Adventsstjernen mens du oplever de lysende stjerner i forskellige størrelser….
Velkommen til UNESCO-byen Christiansfeld – en by med en enestående historie, der helt sikkert vil fascinere dig! Tag med os på en historisk byvandring gennem de smukke gader i Christiansfeld. …
November er Kulturarvsmåned og byder på en masse events hele måneden. Få overblikket over de mange begivenheder her og læs mere om tid, pris og sted ved hvert arrangement….
“Stjernestunder” er en særlig byrundvisning, hvor historien om den karakteristiske Herrnhutstjerne og julens traditioner inddrages. …
18 kulturinstitutioner og Kolding Kommune står sammen bag et kulturpas, som mere end 1000 skoleelever i 0. klasse får udleveret i begyndelsen af skoleåret….
Når du indløser billet i Christiansfeld, får du samtidig adgang til at se denne udstilling, der er del af Brødremenighedens Museum….
Turen tager dig rundt i Christiansfeld og viser nogle af de steder, hvor fortællingen om Sønderjyllands genforening med Danmark i 1920 har fundet sted. …
Turen tager dig rundt i Christiansfeld og viser nogle af de steder, hvor fortællingen om Christina Friederica von Holstein udspiller sig. …
Med Vizgu-appen på din telefon kan du gå ud på en spændende byvandring rundt til markante steder i Christiansfeld og hør fortællingen om Genforeningen med den digitalt guidede tur – Genforeningen i 19…
   Tur til grupper  
Gå med guide og hør hvordan de mange søstre levede sammen i Søstrehuset i UNESCO-byen Christiansfeld. …
   Tur til grupper  
Oplev Christiansfeld og hør om Brødremenighedens spændende historie og om den helt særlige byplan og arkitektur….
   Tur til grupper  
Kom med guide på byvandring i Christiansfeld og hør om den særlige byplan, om arkitekturen og bygningernes udformning og materialer….
   Tur til grupper  
“Stjernestunder” er en særlig byrundvisning, hvor historien om den karakteristiske Herrnhutstjerne og julens traditioner inddrages….
Forrige
Næste

Verdensarv

Christiansfeld er verdensarv i særklasse. I Danmarks har vi otte verdensarvssteder, og Christiansfeld er et af dem.

Christiansfeld blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste i 2015 som et vidnesbyrd på en kulturel tradition, og et eksempel på imponerende arkitektur.

Brødremenigheden er en evangelisk-luthersk frimenighed. Brødremenigheden kaldes også Herrnhutere, hvis oprindelse går helt tilbage til 1415.

Brødremenigheden var oprindeligt organiseret i kor, hvor menigheden var inddelt i grupper efter køn og ægteskabelig stand. Menigheden blev og bliver ledet af Ældsterådet.

Få hele historien om Brødremenigheden på bare 6:26 minutter i filmen “Historien om Brødremenigheden – Kort fortalt”.

museumsbutik

Gå på opdagelse i Søstrehusets museumsbutik, hvor du finder skønne souvenirs og gaveideer til enhver. Butikken har et spændende udvalg af blandt andet bøger, interiør, smykker, lokale delikatesser – og den helt særlige Herrnhuterstjerne fra Christiansfeld. 

Butikkens sortiment tilpasses årstiden og du vil finde varer og pynt tilpasset årets højtider.

Butikken følger museets åbningstider og der er gratis adgang. 

Besøg os

SØSTREHUSET
Nørregade 14
6070 Christiansfeld

+45 76 33 81 00
museum@museumkolding.dk

ENTRÉ

Voksne: 70 kr.
Børn og unge under 28 år: gratis
Entréen inkluderer en digitalt guidet tur. 

Årskort Museum Kolding: 150,-
Årskort + ledsager: 200,-
Gælder et år frem fra købsdato.

Rabatter: 
Kolding Egnsteater årskortholder: 20 % rabat på entré.
Ældresagen-medlem: 10% rabat på entré og årskort.
Dansk Camping Union: 10% rabat på entré.
ClubSyd: 10% rabat på entré.
Lokalhistorisk Forening Kolding: 50% rabat på entré.
Historielærerforeningen: 50% rabat på entré.

Billetter købes i Søstrehuset eller
online.

Åbningstider

Januar – maj 2024

Tirsdag-søndag kl. 10-16
Lukket mandag

Vi holder åbent 2. påskedag og 2. pinsedag

Juni  –  august
Alle dage kl. 10-17

September – december
Tirsdag-søndag kl. 10-16
Mandag lukket

Sidste åbningsdag 22. december 2024. 
Lukket mellem jul og nytår.

Find vej

PARKERING

Der er gratis parkering i hele Christiansfeld.

Buskørsel og busparkering er ikke tilladt i UNESCO-området. Busser henvises til Lindegade 53.

Toilet

Der er offentlige toiletter i byen bl.a. i det gamle Sprøjtehus på Kirkepladsen, ved den store parkeringsplads på Lindegade samt ved busstationen ved Genforeningspladsen.

Desuden er man velkommen til at benytte toiletterne i Søstrehuset hvor der på handicaptoilettet i stueetagen findes pusleplads.

HANDICAP-ADGANG

Overalt i Christiansfeld er der niveauforskelle og brosten. Via vestgavlen i Søstrehuset er der adgang via rampe og adgang til elevator, hvorfra hele huset kan tilgås.

OBS! Døren åbner udad.

Hunde

Det er ikke tilladt at medbringe sin hund i Søstrehuset.

Der er flere grønne arealer, hvor det er muligt at lufte sin hund.
Husk at samle op efter din hund.

Verdensarv

Vi opfordrer alle besøgende til at passe på Verdensarven.

For at mindske slidtage på byens flader og belægninger er tung trafik i den historiske bykerne forbudt. Desuden opfordres der til, at alle besøgende udviser respekt og hensyn til lokalbefolkningen og byens bebyggelse og beplantning.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev