Jeppe Madsen Ohlsen

Når du køber adgang til Christiansfelds udstilling, får du samtidig adgang til hele Søstrehuset herunder Brødremenighedens udstillinger. Én af udstillingerne er Brødremenighedens samling af Jeppe Madsen Ohlsens malerier.

Bysbarnet Jeppe Madsen Ohlsen (1891- 1948) var ikke uddannet kunstner. Jeppe Madsen Ohlsen var først i lære som barber, men blev udlært som bygningsmaler i 1910. I 1910-16 var han elev hos Halvdan Larsen og Christian Krogh i Norge samt på Frede Aamodts malerskole i København. Fra 1928 kunne han så småt leve af sin kunst. Han boede i Hornstrup ved Vejle 1928-31, i fødebyen Christiansfeld 1931-38, i Snoghøj 1938-42 og i Sejs 1942-48.

I sin tid i Christiansfeld skildrede Jeppe Madsen Ohlsens værker byens religiøse liv i en særpræget magisk realisme. Han interesserede sig især for menighedens liturgi i forbindelse med døden: ligtoget og begravelsen på menighedens kirkegård Gudsageren.

Den største samling af hans billeder findes på Sønderjyllands Kunstmuseum i Tønder. Desuden er han repræsenteret bl.a. på Museet på Sønderborg Slot og Brødremenighedens Museum i Christiansfeld. Der er ikke lavet nogen værkfortegnelse af hans værker, men tæller omkring 300 malerier.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev