Velkommen til
Skamlingsbanken

Om Skamlingsbanken

Skamlingsbanken er Sønderjyllands højeste punkt og herfra er det muligt at opleve 360 graders udsigt over landskabet og Lillebælt. Naturen i området er i sig selv et besøg værd med stejle bakker og slugter formet af kræfterne fra den seneste istid. Især på det højeste punkt 113 meter over havet er udsigten helt fantastisk.

Skamlingsbanken har gennem Danmarkshistorien været et vigtigt samlingssted. Her har store talere stået på banken og talt med en kraft, der har ændret samfundsforhold for mange.

Skjult i bankerne finder du Samlingsbankens Besøgscenter, der med sin arkitektoniske form smelter ind i det unikke landskab. Her kan du gå på opdagelse i den digitale fortælling og blive klogere på de fire store kræfter
– naturen, stedet, talen og samlingen – som igennem tiden har gjort Skamlingsbanken til det nationale samlingssted det er i dag.

Mærk stemningen og oplev de fire kræfter naturens, stedets, talens og samlingens kraft. …
I samarbejde med Danske Taler og talerskolen Røst har Museum Kolding sammensat et undervisningsforløb med tilhørende undervisningsmateriale, der kulminerer i talefest på Skamlingen 30 sep. 2022….
BestigBjerge er en friluftsleg for alle, der kan lide at færdes i naturen. Ruten på Skamlingsbanken er 4,5 km. lang….
Deltag i mindehøjtidelighed for de faldne. Arrangementet foregår ved Klokkestablen på Skamlingsbanken….
Oplev et magisk univers, med rødder i både amerikansk jazztradition, og nyere nordiske toner, når duoen Waidtløw/Hess spiller i Skamlingsbankens Besøgscenter….
Med nærvær og nysgerrighed fortolkes Beatles’ bagkatalog i nye dynamisk-jazzede versioner, når Baun on Beatles gæster Skamlingsbanken….
Med en særlig skøn spilleglæde inviterer Kirsten Korb og Magnus Hjort lytteren til at lade sig charmere af velspillede jazz-versioner af alverdens klassikere når hun spiller på Skamlingsbanken….
   Tur til grupper  
Oplev det smukke historiske område omkring Højskamling og få fortællingen om Skamlingsbankens vigtige plads i Danmarkshistorien….
Forrige
Næste

Besøgscentret Skamlingsbanken

Oplev en digital fortælling om Skamlingbankens fire store kræfter: naturens, stedets, talens og samlingens kraft. Mærk stemningen i fortællingen om isens tilbagetrækning, få gode råd til at blive en bedre taler, oplev en shitstorm på egen krop og gå på opdagelse i Skamlingsbankens store naturområde.

Besøgscentret er bygget ind i skrænten, så naturen forbliver så uforstyrret som muligt. Med et stort vinduesparti med udsigt over Lillebælt, er det en arkitektonisk portal til stedets historie. Udstillingen i besøgscentret inspirerer til at gå ud i området med en bedre forståelse for stedets kræfter og identitet.

Ud over de interaktive udstillinger, der snor sig rundt i det arkitektoniske landskab, kan du besøge museumsbutikken eller nyde en kop kaffe og udsigten fra caféen.

Café SKAU og butik

Café Skau byder blandt andet på forskellige forfriskninger, lækker kaffe eller en let anretning, som kan nydes sammen med den storslåede udsigt.

Det er også muligt at gå på opdagelse i besøgscentrets  museumsbutik, der med udvalgte varer fra nær og fjern er et besøg værd.

Ruter og stier
Oplev Skamlingsbankens dramatiske landskab og fantastiske udsigter på de markerede vandreruter. Stier og græsklippede ruter fører dig fra Højskamling ud over bakkekammen eller ned igennem slugter og skov til du står med tæerne i Lillebælt.
Find ruter og stier her.

Besøg os

SKAMLINGSBANKEN
Skamlingvejen 125
6093 Sjølund

Telefon +45 76 33 81 00
museum@museumkolding.dk

ENTRÉ

Voksne: 50 kr.
Børn under 18 år: gratis
Ældresagen medlem: 45 kr.
Årskort Skamlingsbanken: 100 kr.
Årskort alle tre lokationer:
200 kr.

Billetter købes
i Skamlingsbankens
besøgscenter.

Åbningstider

Jan · feb
Lukket

mar · apr
Åben kl. 11-16
Mandag lukket

Maj · jun · jul · aug · sep · okt
Åben kl. 10-17
Åben alle dage

 

Find vej

PARKERING

Det er gratis at parkere på Skamlingsbanken.

Toilet

Der er toiletfaciliteter i besøgscentret Skamlingsbanken. Det er muligt at tilgå toilettet døgnet rundt.

HANDIcAPADGANG

Det er muligt at komme rundt i besøgscentret Skamlingsbanken med rollator og i kørestol.

Der er stisystemer i det store udeområde, men vær opmærksom på at terrænet er meget kuperet.

Hunde

Det er ikke tilladt at medbringe sin hund i besøgscentret. Der er dog gode muligheder for lange gåture i Skamlingsbankens store terræn.

Hunde skal være i snor på hele området. Vær opmærksom på at der er områder med græssende dyr.

Husk at samle op efter din hund.

Cafe og restaurant

Find Café Skau i besøgscentret. Her kan der købes forfriskninger, kaffe, kage og sandwich mv.

Restaurant Skamlingsbanken finder du 150 meter fra besøgscentret. Se Restaurant Skamlingsbankens hjemmeside for mere information.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev