Lån et smykke

Previous slide
Next slide

Smykkesamlingen

Siden 1978 har Statens Kunstfond indkøbt smykkekunst fra nogle af Danmarks dygtigste smykkekunstnere.

Statens Kunstfonds Smykkesamling består af mere end 300 smykker af høj kunstnerisk kvalitet og samlingen vokser stadig med nye indkøb hvert år.

I 2007 besluttede Statens Kunstfond at smykke-samlingen skulle ud til glæde for offentligheden.

Derfor blev der skabt en udlånsordning, hvor personer, der optræder i offentlige sammenhænge, kan låne og bære et smykke fra Statens Kunstfonds Smykkesamling.

I 2021 overtog Museum Kolding ansvaret for udlånsordningen.

Derfor lånes smykkerne ud

Da smykker er skabt til at blive båret på kroppen, besluttede fonden i 2007, at det var oplagt at låne smykkerne ud, så de kunne blive vist og brugt i det offentlige rum, hvor de kan opleves af os alle og forhåbentlig kan smykkerne fungere som en samtaleåbner.

Målet med udlånsordningen er, at de smykker, Statens Kunstfond indsamler, skal skabe opmærksomhed på dansk smykkekunst og kunstnerne bag.

Som låner forpligter man sig til at være ambassadør for smykkerne man låner og for dansk smykkekunst.

Lån smykker

Du kan som privat person låne de unikke smykker, hvis du har en aktiv rolle i en offentlig sammenhæng. Det kan for eksempel være, at du skal tale til et offentligt arrangement, åbne en udstilling eller deltage i en prisoverrækkelse eller lignende.

 

Sådan låner du et smykke

Hvis du vil låne et smykke, skal du sende en mail til museum@museumkolding.dk med informationer om hvilken periode, du ønsker at låne smykket og hvad anledningen er. Herefter vil vi vurdere din ansøgning. Øvrige spørgsmål til udlånsordningen sendes til samme mailadresse.

Hvem kan låne smykkerne?

Alle personer, som har en aktiv rolle ved en offentlig eller officiel begivenhed.

Medlemmer af Folketinget, regions- og byråd, ministre m.fl., som skal deltage i en officiel begivenhed.

Kunstnere, som skal afholde- eller deltage i en fernisering, koncert, oplæsning, premierevisning mv.

Du kan som privatperson låne de unikke smykker, hvis du har en aktiv rolle i en offentlig begivenhed. Det kan for eksempel være, at du skal tale til et offentligt arrangement, åbne en udstilling eller deltage i en prisoverrækkelse eller lignende.

Krav til låneren

Som låner forpligter du dig til at være ambassadør for dansk smykkekunst. Det vil sige man skal sætte sig lidt ind i det smykke man låner og kende til smykkets historie – dvs. titel, materialer, kunstner og årstal.

Som låner er du med til at tilføje til smykkets liv og man skal derfor sende fotos af smykket i brug samt besvare spørgsmålene:

– Hvorfor har du lånt et smykke?

-Hvorfor valgte du det pågældende smykke?

-Hvilke reaktioner og hvilken oplevelse fik du?

Dette bruger vi i vores formidling af smykkesamlingen.

 Se alle smykkerne:

Du kan finde mere info om de forskellige smykker på Vores.kunst.dk – her kan du også læse om kunstnerne bag, smykkets mål og materialer.

Instagram

Følg med på Museum Koldings Instagramprofil: Voressmykkesamling. Her kan du se smykkerne i aktion og få et indblik i deres funktion og hvilke typer arrangementer smykkerne udlånes til. 

Hvilke begivenheder kan der lånes smykker til?

Smykkerne kan lånes til officielle begivenheder i Danmark, Vesteuropa, Nordamerika eller Australien.

Officielle begivenheder kan f.eks. være offentlige arrangementer, fejringer, jubilæer, årsmøder, prisoverrækkelser, premiereforestillinger, statsbesøg mv.

Låneren af smykket skal have en aktiv rolle til arrangementet. Det kan være være foredragsholder, ph.d. forsvar, statsbesøg, afholdelse af fernisering, koncerter eller foredrag. Smykkerne kan også lånes til filmproduktion.

Smykkerne udlånes i maksimalt 1 måned.

Info om låneordningen

Smykkerne lånes ud til personer, der opfylder udlånskriterierne om at have en aktiv rolle til en officiel begivenhed i Danmark, Vesteuropa, Nordamerika eller Australien.

Den maksimale låneperiode er én måned.

Der må gerne lånes flere smykker ad gangen, så længe den samlede værdi ikke overskrider 50.000 kr.

Smykkerne kan afhentes på Museum Kolding, Staldgården 1 eller vi kan fremsende dem.

Smykkerne skal returneres i samme stand og emballage som de blev modtaget.

Som låner forpligter du dig til at levere billeder af smykket i brug og en tekst om oplevelsen med smykket, som må bruges til videreformidling.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev