Guidede ture til grupper

Museum Kolding udbyder året rundt guidede ture for grupper.

Aftal dag, tidspunkt og særlige ønsker via mail med Museum Kolding.

Herunder kan du læse om de forskellige guidede ture til grupper.

CHRISTIANSFELD

Verdensarv i særklasse

En historisk byvandring i UNESCO-byen Christiansfeld, med stop ved byens mest markante huse og steder. Guiden fortæller om byens og Brødremenighedens spændende historie og om den helt særlige byplan og arkitektur. 

Turen henvender sig til voksne, men børn er velkomne. 

Varighed: 1,5 time
Pris: 1.350 kr. for op til 25 personer
Længde: Turen er ca. 1,5 km

historisk tur til christinero

Christinero er et 2,5 hektar stort romantisk haveanlæg, som blev anlagt sidst i 1700-tallet af kammerherreinde Christina Friederica von Holstein, som kaldte haven “Mine tanker”.

På turen fortæller guiden om Christinero med de tre bygninger: Pavillonen, kapellet og kogehuset samt om Smedeholm og den fredede Bullade fra 1668.

Varighed: 2 timer
Pris: 1.350 kr. for grupper op til 25 personer

Den unikke arkitektur i christiansfeld

Et af de to kriterier for Christiansfelds optagelse på Unesco’s verdensarvsliste handler om den unikke arkitektur i byen. På byvandringen vil I høre om den særlige byplan, der er grundlaget for den ideelle kristne by. Om arkitekturen og hvor fra inspirationen hertil kom, herunder bygningernes udformning og materialer. Undervejs er der stop ved byens mest markante huse for at fremhæve særlige bygningsdetaljer.
Der fortælles også kort om Brødremenigheden historie.

Varighed: 1 time 15 min.
Pris: 1.350 kr. for op til 20 personer
Længde: Turen er ca. 1½ km.

livet i søstrehuset

Velkommen på en rundvisning i de ugifte søstres hjem, Søstrehuset. Det 4000 m2 store korhus er det største bygningskompleks i Christiansfeld. Gå med rundt i husets etager og se de lange korridorer, rum og store sale. Guiden fortæller, hvordan de mange søstre levede her sammen i et både religiøst/åndeligt fælleskab, et socialt og et arbejds- og økonomisk fællesskab. I vil se Søstrehuset både ind- og udvendigt samt høre om funktionerne i huset, og om renoveringen af det fredede hus, som fandt sted fra 2012 til 2015.

Varighed: 1 time
Pris: 1.900 kr. for grupper op til 25 personer (inkl. fri adgang til huset)

Stjernestunder - en juletur i Christiansfeld

“Stjernestunder” er en særlig byrundvisning, hvor historien om den karakteristiske Herrnhutstjerne og julens traditioner i Christiansfeld inddrages.

Stjernestunder er en historisk tur i Christiansfeld, hvor du udover historien om stjernen bliver introduceret til byens og Brødremenighedens historie og den helt særlige byplan og arkitektur.

Varighed: 1.5 time
Pris: 1.900 kr. for op til 25 personer (inkl. fri adgang til Søstrehuset)

Kolding

kolding bys historie

Gå med på en byvandring gennem Koldings lange historie fra grundlæggelsen som handelsplads i middelalderen og frem til 1900-tallet. Kolding er en særlig købstad, der igennem mange hundrede år var tæt på kongemagtens centrum og den grænse, der frem til 1864, gik langs Kolding å. Det har formet byens storhedstider og kriser, og givet byen rigdom, magt og krig. Turen går rundt i Koldings ældste gader, så man kan følge fodsporene af studehandlere, bønder, adelsmænd og preussiske soldater.

Varighed: 1 time
Pris: 1.350 for op til 25 personer.

Dramatiseret guidet tur: i dødens fodspor gennem Koldings historie

Når mørket sænker sig over Koldings gader, kommer alle de grumme historier til live. Både mord, henrettelser, pest og trolddom gemmer sig i porte og på gadehjørner rundt omkring i byen. Tag med på en særlig byvandring og hør de bloddryppende historier, der skjuler sig i skyggerne.

Da indholdet i byvandringen er baseret på vold, mord og død, anbefaler museet, at man ikke tager børn under 12 år med.

Varighed: 1 time og 15 min.
Pris: 2.500 for op til 35 personer.

DRAMATISERET guidet tur: MEd GEstapo i hælene

De to modstandsfolk, Gerda og Jørgen (spillet af skuespillere), tager dig med tilbage til tiden under 2. Verdenskrig på en dramatiseret guidet tur i Kolding. Gerda og Jørgen frygter, at Gestapos folk, der holder til på Staldgården, er efter dem. De har begge vigtige opgaver, de skal løse for deres modstandsgruppe, men må samtidig undgå at blive opdaget af Gestapo.

Turen går forbi nogle af de steder i Kolding, hvor kampen mellem modstandsfolk og tyskerne udspillede sig under besættelsen af Danmark. Du kommer til at høre om danskere, der var en del af modstandsgruppen i Kolding, om sabotage, løbesedler, jødetransport, tortur og meget mere.

Varighed: 1 time og 15 min.
Pris: 2.500 kr. for op til 35 personer. 

arkitekturen i kolding midtby

Kom med på en guidet tur og se, hvor bredt arkitekturen spænder i Kolding Midtby.
Vi ser på renæssance huse fra 1500 tallet, på huse af nogle af Koldings mest kendte arkitekter som for eksempel Ernst Petersen og på byggerier af nyere tid. Vi går forbi Koldinghus, Staldgården, Banegården, Akseltov og Søndertorv. Der fortælles om udvalgte bygninger og om steder, der har sin egen særlige historie.

Varighed: 1 time og 15 min.
Pris: 1.350 kr. for op til 25 personer.

Skamlingsbanken

skamlingsbanken fra istid til nutid

Oplev det smukke historiske område omkring Højskamling og få fortællingen om Skamlingsbankens vigtige plads i Danmarkshistorien.

Undervejs fortæller guiden om, hvordan Skamlingsbanken blev et af de mest markante nationale mødesteder i Danmark i det 19. og 20. århundrede. Med udgangspunkt i mindesmærkerne i monumentområdet vil guiden fortælle om de mennesker, som har haft en særlig betydning for Skamlingsbankens historie. Mennesker som har taget ordet og kæmpet for retten til at tale dansk, kvindernes stemmeret og meget mere på netop dette sted.

Varighed: 1 time
Pris: 1.350 kr. for grupper op til 25 personer.
Længde: Turen er ca. 1 km lang i kuperet terræn. Kan tilpasses med en kortere rute for gangbesværede.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev