‘Potens-aggressioner’ af Henrik Fischer

Skulpturen er inspireret af den støtte, der står på Skamlingsbanken. Støtten er et symbol ladet med kraft. Der kan lægges flere fortolkninger ind over, men det er oplagt at den bl.a. visualiserer mandlig potens. Samtidig er støtten placeret i et grænseland, den har været synlig på den danske side, men også fra den tyske side har den været meget synlig. 

Jeg ser i dag støtten på Skamlingsbanken som symbol på den kamp, der har været mellem Danmark og hertugdømmerne syd for grænsen.

Jeg har anlagt en humoristisk vinkel med min kommentar til nationalisme med omdrejningspunkt i Skamlingsbanken. Men “ ej blot til lyst”. Perspektivet er tragisk, og “kraftværk” symboliserer den stærkes ret. Jeg har valgt nogle ord og nogle begreber som er følelsesladede og som på tragisk vis formår at skabe negative holdninger i en befolkning. Det er et lille udpluk af ord, men det antyder blot hvordan volden kan tage form og udvikle sig, hvis man vil det.

Materialer: Glasfiber og jern. 

Henrik Fischer 

Website: Galleri Fischer

opus potentia

Det samlede værk ‘OPUS POTENTIA – Kraft & værk’, er en midlertidig udstilling skabt i samarbejde mellem kunstnergruppen EX ARTE og Museum Kolding. De fire individuelle skulpturer, afspejler på hver sin vis stedets Skamlingsbankens historie, og rækker samtidig ind i nutidens aktuelle problemstillinger.

Skulpturerne kan opleves i en midlertidig periode på 18 måneder fra marts 2024 frem til september 2025.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev