‘Fredssøjle’ af Erik Valter

Jernsøjle med fire sider, hver side rummer afslutningen på krige og ufred med vores naboer: Sverige 1720, England 1814, Tyskland 1920, Norge 1814

Jernsøjle med 56 hænder, et for hvert år under Tysk overherredømme, som er blevet til 28 håndtryk, En grænse der i  100 år og over en verdens krig ligger fast, er folkelig forankret.

“At række ud, ikke lange ud”

At række ud og give håndtryk er også symbol på krigene mod Sverige, som blev afsluttet i 1720, Norge der fik sin selvstændighed i 1814, og i 1920 afstemningen om det Dansk – Tyske grænse spørgsmål.

Fire Bronze hænder, et for hvert land – Danmark, Tyskland, Norge, Sverige – giver genlyd på den firkantede gong gong, når man giver bronze hænderne et håndtryk

Materialer: Jern, bronze, aluminium, hård gummi og sten.

OM ERIK VALTER:

Jeg støber i Bronze, og har lavet til kirker, godser og firmaer.

Ved siden af mit Bronzekunst, laver jeg også Pop-up kunst, skulpturparken i Kolding og Søhavfruen der gik verden rundt, foruden abstrakte metal skulpturer, store og små. 

Se mere af Erik Valters arbejde på Facebook: Walther-Skulptør

opus potentia

Det samlede værk ‘OPUS POTENTIA – Kraft & værk’, er en midlertidig udstilling skabt i samarbejde mellem kunstnergruppen EX ARTE og Museum Kolding. De fire individuelle skulpturer, afspejler på hver sin vis stedets Skamlingsbankens historie, og rækker samtidig ind i nutidens aktuelle problemstillinger.

Skulpturerne kan opleves i en midlertidig periode på 18 måneder fra marts 2024 frem til september 2025.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev