STALDGÅRDEN PROSPEKT

Staldgården: Koldings nye kulturelle kraftcenter

Museum Kolding præsenterer en meget ambitiøs plan for et nyt imponerende kulturhistorisk museum og kraftcenter på Staldgården i Kolding. 

Åbn prospektet som PDF

Billeder: C.F. Møller

Drømmen om et nyt museum:

Med etablering af Museum Kolding 1. januar 2021, en beslutning som et samlet byråd støttede, opstod samtidig en vision om at omdanne Staldgården til et moderne museum, der kan fungere som et kulturelt kraftcenter og kaste glans over Koldings rige historie.

”Vi vil invitere borgere og gæster indenfor i Staldgården og skabe rammer for møder med kulturhistorien – møder, der aktiverer museets samling, forskning og formidling. Det er en ambition, at Staldgården bliver et kulturelt kraftcenter i byen, der understøtter samarbejde med både lokale, nationale og internationale aktører og skaber nærværende og relevant formidling, viden og oplevelser for alle” siger Rune Lundberg, museumsdirektør for Museum Kolding. 

Læs pressemeddelelsen.

se Visionen illustreret

Museum Kolding har i tæt samarbejde med HAVE Kommunikation og C.F. Møller Architects arbejdet på at omsætte visionen til et projekt. Et projekt der rækker flere år ud i fremtiden, og bliver lavet i etaper.

Staldgården fortæller 600 års historie

Staldgårdens historie går lige så langt tilbage i tiden som Slottet; bygningen er nemlig, som navnet antyder, staldene til slottet. Staldgårdens mure rummer fortællinger om konger og dronninger, om regimenter og heste, men de rummer også den grumme fortælling om besættelsen af Kolding, Gestapos indkvartering og brug af tortur.

I dag har Museum Kolding over 100.000 genstande, hvoraf flere er unikke, enestående og uvurderlige

Fra Staldgården åbnes hele Koldings historie. Og er der et bedre sted, at etablere Koldings nye kulturhistoriske museum?

Stadig en stald

Går man gennem rummene i Staldgården, er det som at træde ind i forskellige tidslommer. Få dele af bygningen er klargjort til moderne kontorer. Andre dele står tilbage og emmer af en tid for omkring 50 år siden, atter andet er endnu længere tilbage, og slutteligt er der rum, hvor halmen blot lige er fjernet og den rå stald står tilbage.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev