Samarbejdsaftale

opus potentia

Det samlede værk ‘OPUS POTENTIA – Kraft & værk’, er en midlertidig udstilling skabt i samarbejde mellem kunstnergruppen EX ARTE og Museum Kolding. De fire individuelle skulpturer, afspejler på hver sin vis stedets Skamlingsbankens historie, og rækker samtidig ind i nutidens aktuelle problemstillinger.

Skulpturerne kan opleves i en midlertidig periode på 18 måneder fra marts 2024 frem til september 2025.

Grobund og Sameksistens af Helle Dupont

Helle Dupont og til dagligt udøvende glas- og billedkunstner. Hendes skulptur tager udgangspunkt i sameksistens, det at grupper eller lande med forskellige sociale, økonomiske eller politiske meninger kan leve fredeligt side om side i et fællesskab og mangfoldighed.

OM SIN KUNST SKRIVER HELLE DUPONT:

“Min skulptur udfolder sig som en fortolkning af grobunden og sameksistens.

Skulpturen er bla. lavet af jern og skildrer en række menneskelignende figurer bukket i en karakteristisk position.

Ud fra jorden spirer forskellige menneskelige figurer frem. Jeg forestiller mig at den jord ikke kun er et fundament, men også en metafor for vores værdier og relationer.

Mine figurer, føler jeg selv, smelter sammen i en harmoni, deres kropssprog er åbne og inviterende, og man kan næsten fornemme den livlighed, der udspringer fra deres bukkede former som symboliserer mangfoldighedens styrke og skønhed med hovedernes klarsynhed.

Hovederne er udført i gennemsigtigt akrylglas og uden synlige ansigtstræk. Akrylglassets gennemsigtighed tillader, at lys kan trænge igennem. Effekten symboliserer måske en form for åndelighed eller åbenhed, der ligger grund for vores interaktioner og forståelse af hinanden.

Jeg har bevidst valgt ikke at give dem ansigtstræk, hvilket giver dem en aura af anonymitet.

I stedet for at fokusere på individuelle ansigter, inviterer skulpturen betragteren til at reflektere over det kollektive og universelle aspekt af menneskelig sameksistens.

For mig er grobund nøglen til ægte sameksistens. Det handler ikke kun om den jord, vi træder på, men også om de værdier, vi deler og den respekt, vi viser hinanden.

Gennem mine møder med forskellige kulturer og livsstile er det gået op for mig, hvor meget vores forskelligheder beriger os og styrker vores fællesskab.

Det er i dialogen og samarbejdet, at vi virkelig kan skabe forandringer og opbygge et mere inkluderende samfund.

Grobund er ikke bare noget der findes, det er noget, vi alle skal bidrage med og vedligeholde.

Det kræver åbenhed, empati og villighed for at skabe et samfund, hvor alle kan føle sig velkomne og respekteret.

Skulpturen skulle gerne opleves som noget der interager (samspil mellem individer) og er i bevægelse.

”Grobund for Sameksistens” er ikke bare en skulptur, det er for mig et kunstværk, der minder os om vigtigheden af at pleje vores grobund for sameksistens.

Det er en påmindelse om, at vi alle har en rolle at spille i opbygningen af et mere inkluderende og respektfuldt samfund.

Samlet set vil jeg gerne, med min skulptur, invitere beskueren til at reflektere over vores fælles menneskelige erfaringer, værdier og opmuntre til en åben dialog og forståelser på tværs af forskelle, hvilket Skamlingsbanken igennem generationer har været kendt for netop mangfoldighed og talens kraft.

Lad os fortsætte med at så frøene til forståelse og fællesskab, hvor end vi går.”

Kontaktoplysninger

Dupont Art
v/Helle Dupont
Strårupmarkvej 21
6091 Bjert
Mob.40726471

Www.dupontart.dk

Facebook: Dupont Art

Instagram: Dupontart

Læs mere om de andre værker i udstillingen:

 

Mogens Leander: Genius Loci – Stedets ånd – Skamlingsbanken som samlingspunkt.

Erik Valter: Historien i det videre perspektiv med landene omkring os.

Henrik Fischer: Potens-aggressioner – en humoristisk tilgang til et alvorligt problem.

Læs mere om Opus Potentia.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev