Sjov for børn

CHRISTIANSFELD – SKAMLINGSBANKEN – STALDGÅRDEN

Alle dage i skolernes sommerferie vil der summe af liv og latter på museets tre lokationer. 
Aktiviteterne skal skabe glæde og fællesskab for både lokale og gæster i vores område.
Årets børneaktiviteter giver mulighed for at score Syd- og Sønderjyllands højeste fodboldmål, for at gå på opdagelse i besættelsen, og for at lave sit eget smykke. Man kan lege med mormor, få iskolde fingre når man hugger en isskulptur og synge med når musikalske talenter fylder plænen med lækker lyd.

Alle aktiviteter er gratis for børnene.
Nogle aktiviteter kræver entrébillet for de voksne. Læs mere om de enkelte aktiviteter nedenfor.

Se programmet nedenfor. Der tages forbehold for ændringer.
Tryk på billedet, for at åbne et større format.

Her kan du læse om de forskellige aktiviteter:

Boldtivoli
Dribl mellem kegler, jongler med bolde, , scor Syd- og Sønderjyllands højeste må, eller se, hvem der kan hoppe hurtigst på hoppebolden. Vær med når der er fodboldtivoli på Skamlingsbanken. Museum Kolding finder et par fodboldmål og et hav af forskellige bolde frem.

Legekasse
Tag mor, far, bedsteforældre eller søskende med og prøv et af de sjove spil. Hvem får flest point i stigegolf, hvem er bedst til at ramme dåserne og hvem kan holde hullahopringen oppe i længst tid.
Prøv de sjove havespil og se hvem der vinder.

Find blåhatjordbien
Blåhat-jordbien er en lille fredelig bi, man kan møde på sin vej rundt i naturen på Skamlingsbanken. Hannen er sort, og hunnen er stor og sort med rødlig bagkrop og hvide hårbånd. Når den har allermest travlt, er den fuld af lyserød pollen på sine samlehår. Det ser næsten ud som om, den har lyserøde bukser på . Find ud af mere om blåhatjordbien ved at finde de forskellige poster i området.
Der venter en lille præmie i Besøgscentret når alle poster er fundet. Aktiviteten er gratis.

Tegnehjørne
Kom ind og vær kreativ med farveblyanter. Tegn Skamlingsbankestøtten, Klokkestablen, trækroner eller lige, hvad du har lyst til.

Søsafari
På Skamlingsbanken vrimler det med spændende insekter, og udrustet med fiskenet, baljer og forstørrelsesglas går vi på opdagelse. Ved vandhullet kan vi finde nogle af de mest spændende dyr. Insekter med sjove navne som vandkalve, skøjteløbere, vandnymfer og skorpionstæger. Hvis vi er heldige, får vi også frøer og salamandere i nettet. Museum Kolding har fiskenet, spande, og andet udstyr, der skal bruges på søsafarien. Det eneste du skal medbringe er gummistøvler og nysgerrighed – og, hvis du selv har et fiskenet, må du gerne tage det med.
Vi mødes ved Besøgscentret kl. 11.00 og går sammen ned til søen. Aktiviteten varer godt og vel en time.

Leg med ler
Form løs og få ler under neglene, mens du skaber masser af sjove, skæve og flotte værker af ler. Lav sjove ansigter på træerne i området eller pynt en gren med dit lerformede dyr. Bagefter kan du gå på opdagelse mellem træerne og opleve de andres værker.

Koncert med RayRay
Kom til den hyggeligste sommerkoncert med RayRay. Vi holder fri fra elektronikken, danser i bare tæer og laver et usynligt lejrbål med en usynlig ven. Vi hopper på surfboard, skaber regnbuens farver og finder forsvundne smil. RayRay spiller på plænen foran Besøgscentret og koncerten er gratis.

Isskulptur
For 14.000 år siden lå der en kæmpe gletsjer lige foran Skamlingsbanken. Gletsjeren er for længe siden smeltet, men nu vender isen tilbage for en dag.
Den 4. juli og 25. juli fra kl. 11-13, kan børn og barnelige sjæle prøve kræfter med is. Her kan man nemlig hugge sin egen figurer ud af isblokke ved Skamlingsbankens Besøgscenter.
Hvert barn får sin egen isblok og værktøj til at arbejde med. Herefter er det kun fantasien og det danske sommervejr, der sætter grænser.
Børn under 7 år anbefales at få hjælp af voksne, men ellers er der ingen øvre aldersgrænse. Alle er velkomme.

Geocaching
Geocaching er en leg, hvor man ved hjælp af en smartphone finder geocacher, som er “skatte” der er placeret over hele verden. I ”skatten” må man tage en lille ting/genstand, men skal også huske at lægge en til en anden geocacher. Turen starter på geocaching.com, hvor man finder turen ”I kammerherrindens fodspor”. Turen tager dig rundt i Christiansfeld og viser nogle af de steder, hvor fortællingen om Christina Friederica von Holstein udspiller sig. For hvem var Christina Friederica von Holstein og hvordan er hendes historie knyttet til Christiansfeld?
Løs opgaverne og se om du kan finde skatten.

Gå på opdagelse
Gå på opdagelse i UNESCO-byen Christiansfelds lokalhistorie eller i Koldings lokalhistorie med vores kort. Her skal du besøge nogle poster i byen, hvor du ved hver post skal besvare et spørgsmål. Aktiviteten er henvendt til børn og er både lærerig, sjov og helt gratis. Aflevere du svarene i Museumsbutikken når du er færdig får du en lille præmie.

Bogstavjagt
Gå på jagt i udstillingslokalerne i Søstrehuset i Christiansfeld eller Staldgården, hvor du skal finde former, tælle og se dig godt omkring for at finde det helt rigtige ord. Når du har løst gåden kan du aflevere den i museumsbutikken og få en lille præmie.

Lav et smykke
Vi har fundet et væld af farverige perler frem så du kan lave halskæde, armbånd eller et andet smykke.

Find ledetråde
Vil du prøve at være en modstandsmand og finde en skjult kode der kan bekæmpe værnemagten. Rundt omkring i udstillingen skal du finde det hemmelige kodeord. Men pas på du ikke blive taget af til fange undervejs eller bliver stukket af en stikker.

Staldgården rundt
Hvor er mindesmærket, hvad er der bag den store sorte dør og hvad har Staldgården egentlig været brugt til før? Rundt omkring Staldgården gemmer sig forskellige historier om Staldgården. Kan du finde alle stederne på billederne?

På sporet af besættelsen
Rundt omkring i udstillingen ligger der ting fra besættelsen. De er både fra Gestapo, fra modstandsbevægelsen og fra helt almindelige mennesker. Hvis du leder grundigt, kan du finde dem alle sammen.

Skatteboksen
En kasse fuld af overraskelser. Få den levende historie om Christiansfeld og Brødremenigheden i børnehøjde. Vi mødes i museumsbutikken og går sammen ud på Kirkepladsen hvis vejret tillader det.

Gæt et værk
Få en bingoplade og udforsk Designskolen Koldings Afgangsudstilling. Se om du kan finde de værker, der er på bingopladen.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev