Sommersjov

CHRISTIANSFELD – SKAMLINGSBANKEN – STALDGÅRDEN

Hver dag kl. 11

Alle dage i skolernes sommerferie vil der summe af liv på museets tre lokationer. 
Årets børneaktiviteter giver mulighed for at få iskolde fingre når du hugger en isskulptur, dekorerer et honninghjerte og går på UV-skattejagt i et mørklagt museum. Du kan også score Syd- og Sønderjyllands højeste fodboldmål, lave dit eget smykke eller deltage i kæpheste-ringridning.

Alle aktiviteter starter kl. 11 og er gratis for børn.
Nogle aktiviteter kræver entrébillet for de voksne. Læs mere om de enkelte aktiviteter nedenfor.
Obs: Det koster dog 25 kr. at dekorere et honninghjerte.

Det endelige program med datoer for aktiviteterne offentliggøres snart. Følg med her på siden.

Her kan du læse om de forskellige aktiviteter:

Boldtivoli
Dribl mellem kegler, jongler med bolde, , scor Syd- og Sønderjyllands højeste må, eller se, hvem der kan hoppe hurtigst på hoppebolden. Vær med når der er fodboldtivoli på Skamlingsbanken. Museum Kolding finder et par fodboldmål og et hav af forskellige bolde frem.

Legekasse
Tag mor, far, bedsteforældre eller søskende med og prøv et af de sjove spil. Hvem får flest point i stigegolf, hvem er bedst til at ramme dåserne og hvem kan holde hullahopringen oppe i længst tid.
Prøv de sjove havespil og se hvem der vinder.

Tegnehjørne
Kom ind og vær kreativ med farveblyanter. Tegn et kunstværk eller genstand fra udstillingen eller byen eller lige, hvad du har lyst til.

Isskulptur
For 14.000 år siden lå der en kæmpe gletsjer lige foran Skamlingsbanken. Gletsjeren er for længe siden smeltet, men nu vender isen tilbage for en dag.
Den 4. juli og 25. juli fra kl. 11-13, kan børn og barnelige sjæle prøve kræfter med is. Her kan man nemlig hugge sin egen figurer ud af isblokke ved Skamlingsbankens Besøgscenter.
Hvert barn får sin egen isblok og værktøj til at arbejde med. Herefter er det kun fantasien og det danske sommervejr, der sætter grænser.
Børn under 7 år anbefales at få hjælp af voksne, men ellers er der ingen øvre aldersgrænse. Alle er velkomme.

Gå på opdagelse
Gå på opdagelse i UNESCO-byen Christiansfelds lokalhistorie eller i Koldings lokalhistorie med vores kort. Her skal du besøge nogle poster i byen, hvor du ved hver post skal besvare et spørgsmål. Aktiviteten er henvendt til børn og er både lærerig, sjov og helt gratis. Aflevere du svarene i Museumsbutikken når du er færdig får du en lille præmie.

Bogstavjagt
Gå på jagt i udstillingslokalerne i Søstrehuset i Christiansfeld eller Staldgården, hvor du skal finde former, tælle og se dig godt omkring for at finde det helt rigtige ord. Når du har løst gåden kan du aflevere den i museumsbutikken og få en lille præmie.

Lav et smykke
Vi har fundet et væld af farverige perler frem så du kan lave halskæde, armbånd eller et andet smykke.

UV-skattejagt på mørklagt museum
Tør du tage ud på en farefuld mission for modstandsbevægelsen i ly af mørket. kl. 11 mørklægges udstillingen ‘1943 -Gestapo kommer’. Det er nu op til dig at smugle en kuffert med illegale blade frem til en person i modstandsbevægelsen. Find kodeordet, der er gemt rundt i udstillingen, bevæbnet med din UV-lommelygte, men pas på, der gemmer sig nemlig også falske bogstaver skrevet af Gestapo.

Følg med her på siden, hvor vi løbende tilføjer flere aktiviteter og uploader et program.

DanishEnglishGermanHindi

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev