Påskeaktiviteter for børn

Hele påskeugen er der rig mulighed for at tilbringe nogle hyggelige timer på Skamlingbanken og i Christiansfeld og Staldgården sammen med familien.

SKAMLINGSBANKEN:

Det gyldne påskeæg
Et gyldent påskeæg gemmer sig et sted på Skamlingsbanken. Ved hjælp af ledetråde, der udleveres i Besøgscentret om æggets placering, kan du finde frem til det gemte gyldne påskeæg. Aflæs kodeordet i ægget og fortæl det til personalet i Besøgscentret for at få en lille præmie.

Påskekrea: Klip et gækkebrev og farvelæg et påskeæg
Inde i Besøgscentret kan du klippe et gækkebrev eller andet forårspapirklip i farvet papir. Du kan også farvelægge et lille papirspåskeæg, som du kan hænge op på æggetavlerne i Besøgscentret (eller tage med hjem).

Æggeløb
Hvem kommer først uden at tabe ægget? Deltag i det lille æggeløb og dyst mod din familie eller de andre gæster på banen foran Besøgscentret.

STALDGÅRDEN:

Mørklægning af museet – på mission for modstandsbevægelsen
Tør du tage ud på en farefuld mission for modstandsbevægelsen i ly af mørket. Hver dag fra kl. 14-15 i påskeferien mørklægges udstillingen ‘1943 -Gestapo kommer’. Det er nu op til dig at smugle en kuffert med illegale blade frem til en person i modstandsbevægelsen. Find kodeordet, der er gemt rundt i udstillingen, bevæbnet med din lommelygte, men pas på, der gemmer sig nemlig også falske bogstaver skrevet af Gestapo.

CHRISTIANSFELD:

Klip et gækkebrev
I Søstrehuset kan du klippe et gækkebrev eller andet forårsklip i farvet papir. Mens du er kreativ kan du læse lidt om gamle påsketraditioner

Gå på opdagelse i Christiansfeld
Gå på opdagelse i byen, se om du kan finde detaljerne og lær om Christiansfeld og Brødremenigheden. Hent din quiz i museumsbutikken i Søstrehuset. Udfyld hele arket og aflever den igen – så venter der en lille præmie.

DanishEnglishGermanHindi

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev