FORHØRET – en lydinstallation

Grænsen mellem fortid og nutid flyder ud i lydinstallationen “Forhøret”.

Du står i forkontoret til et af Gestapos forhørslokaler. Året er 1944. Du mærker den knugende fornemmelse af nazismens nærvær i portrætterne af Hitler og Himmler på væggene, mørklægningsgardinerne der lukker omverdenen ude, fanen med hagekors og de forhørsrapporter, der er ved at blive renskrevet på skrivemaskinen.

Som fluen på væggen bliver du vidne til Gestapos forhør af en anholdt. Manden er på sit livs prøvelse. Du hører den danske Gestapo-håndlanger råbe og true, mens situationen spidser til – du ved, hvad det ender med. Hvor længe kan den anholdte klare det?

Baseret på erindringer
”Forhøret” er baseret på erindringer fra nogle af de modstandsfolk, der var i forhør hos Gestapo på Staldgården. Lydinstallationen er indrettet i de lokaler, hvor Gestapo havde deres kontorer og hvor de foretog afhøringer og tortur af mistænkte.

Planlæg dit besøg
“Forhøret” består af i alt tre forskellige korte lydfortællinger, der er skabt i samarbejde med Glen Legind – lyddesignuddannet fra Sonic College, Kolding.

“Forhøret” kan opleves på Staldgården fra 10. februar. Lydinstallationen er inkluderet i entréprisen til Staldgårdens udstilling “1943 – Gestapo kommer” og “Zelle II”.

Tidspunkt: Fra 10. februar: Tirsdag – søndag kl. 10-16.
Pris: Lydinstallationen er inkluderet i entreprisen til Staldgårdens udstillinger, som er 70 kr. for voksne over 18 år.
Sted: Staldgården 1, 6000 Kolding

Da ”Forhøret” indeholder scener med vold, fraråder vi børn under 13 år at høre det.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev