Jazz på Skamling: Stilhedens Hav

Stilhedens hav spiller musik, der beskriver den fascination mennesker til alle tider har haft af Månen. Fra stammedans til rumalder. Igennem årtusinder er der i Månens skær blevet festet, fortalt historier,  frygtet, elsket, undret og overvejet.

Duoen Stilhedens hav har taget navn efter det sted, hvor Apollo 11 for første gang i menneskehedens historie landede på månen. Efter at man i årtusinder havde kigget på månen og spekuleret på hvad det var, kunne man i 1969 for første gang gå på Månen og med Neil Armstrongs berømte ord sige ”That’s one small step for a man, one giant leap for mankind.”

Alt dette beskriver Stilhedens hav med nyskrevne egenkompositioner og fortolkninger af klassikere som “Fly Me to the Moon” (Frank Sinatra), “Blue Moon” (Elvis Presley) og “Space Oddity” (David Bowie), Stilhedens hav spiller selvfølgelig også bla. ”Tænk hvis jeg sad på Månen” og ”Sig Månen langsomt hæver”.

Musikken er smuk lytte-jazz,  fra det meditativt afdæmpede til mere rytmisk medrivende musik. I musikken benyttes bla. lydstumper fra de russiske Vostok missioner, en lang række lydklip fra NASAs store arkiv og world trommeloops.

Niels Ulbrandts synthesizer og computerskabte soundscapes dekoreres og udsmykkes af  Jakob Elvstrøms saxofon, med temaer og improvisationer, skabt i øjeblikket. Begge er de uddannet på konservatoriet og arbejder som  professionelle musikere.

Stilhedens hav er:
Niels Ulbrandt: Synthesizer, electronica
Jakob Elvstrøm: Saxofon, vocoder, sampler

Læs, hør og se mere på stilhedenshav.dk

KØB BILLET

Koncerten er en del af en koncertrække på 10 koncerter i 2024 på Besøgscentret Skamlingsbanken, hvor fordybelse og eftertænksomhed er det gennemgående tema. Du kan opleve vedkommende koncerter, hvor musikerne er i øjenhøjde, og hvor man kan lade tankerne flyve med udsigt over Lillebælt og Skamlingsbankens smukke natur som bagtæppe.

Koncerterne kurateres af Jazz i Trekanten i samarbejde med Museum Kolding.

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev