Jazz på Skamling – GuitarRama Jazzical

GuitarRama Jazzical er et nyskabende og banebrydende møde mellem to guitarister fra hver deres genre. Jazzguitaristen Jens Christian Kwella har skrevet en række kompositioner for elguitar og klassisk guitar og opfører dem sammen med den klassiske guitarist Thea Vesti Pedersen. De to guitarister, der begge er ansat ved Det Jyske Musikkonservatorium indspiller og udgiver musikken i foråret 2023.

Musikken er inspireret af hele guitarens historie fra folkemusik, klassisk over jazz til rock, og der vil blive benyttet en lang række forskellige spilleteknikker. Stykkerne indeholder både gennemkomponerede passager såvel som improviserede afsnit, hvor de to guitarister improviserer ud fra hver deres baggrund. Udtrykket spænder fra det humoristiske til det inderlige og melankolske, og de to guitarister vil undervejs fortælle om guitarens historie og hvordan den høres i de enkelte stykker.

Et projekt som dette er, så vidt vides, aldrig blevet lavet tidligere, og det er første gang, der komponeres, indspilles og opføres guitarduetter for denne konstellation.

Jens Christian Kwella – elektrisk guitar

Thea Vesti Pedersen – klassisk guitar

Jazz på Skamling er intime koncerter som afholdes i det smukke Besøgscenter Skamlingsbanken. Første søndag i hver måned kan du opleve toppen af dansk jazz i en koncert, hvor du kommer helt tæt på kunstneren. Du kan kombinere koncerten med en tur rundt i landskabet på Skamlingsbanken og et besøg i det nye besøgscenter – entreen er inkluderet i billetten.

I foråret er der planlagt følgende koncerter:

Søndag d. 12. februar kl. 16:00 – Rõivassepp/Eskildsen duo
Søndag d. 5. marts 16:00 – Gustaf Ljunggren/Emil de Waal
Søndag d. 2. april 16:00 – Lis Wessberg & Steen Rasmussen
Søndag d. 7. maj kl. 17:00 –Solborg/Banke/Heebøll

Søndag d. 4. juni kl. 16:00 – GuitarRama Jazzical

Jazz på Skamling er arrangeret af Museum Kolding og Jazz i Trekanten og støttet af Augustinus Fonden.