Jazz på Skamling – Et Letsindigt Ord

Vi markerer Danmarks befrielsesdag på Skamlingsbanken med “Et letsindigt ord” – en musikgruppe, der i ord og toner fokuserer på musikken i Danmark under besættelsen. Gruppen spiller en koncert, der er suppleret med små fortællinger om de komponister, tekstforfattere og musikere, der skabte og fremførte musikken.

I besættelsestidens censurerede Danmark blev både swingmusikken og revyen særligt populære, og mange revyer forsøgte at gå helt til stregen med åbenlys eller underforstået humor. Musikken og revyerne kunne bruges både som en protestmulighed og anledning til adspredelse. Repertoiret er derfor primært revysange, swingnumre og filmmelodier skrevet og spillet af bl.a. Poul Henningsen (PH), Kai Norman Andersen, Gerda og Ulrik Neumann, Børge Müller, Leo Mathiesen og Svend Asmussen. Men også sange som Lili Marleen og Den blå anemone er på repertoiret.

Siden 2014 har “Et letsindigt ord” spillet mere end 200 koncerter for udsolgte huse og til stående bifald over hele Danmark og har desuden medvirket i TV2’s udsendelse “Aldrig mere 9. april”.

Alle musikere er konservatorieuddannede og har en lang erfaring med koncerter på spillesteder, festivaler og jazzklubber både i Danmark og udlandet.

Line-up
Karoline Budtz: Vokal