Får og geder på græs på Skamlingsbanken

Som en del af naturplejen på Skamlingsbanken sendes der hvert år får, geder og køer på græs i sommerhalvåret. De har en fest, når de bliver sluppet løs i naturens græs hvert forår 🐑

For andet år i træk har du sammen med Museum Kolding muligheden for at opleve de første forårs-fjantede får og geder med kid ankomme til området og blive sluppet løs.

Du kan på denne dag komme helt tæt på dyrene, og du kan opleve, hvordan man klipper et får. Torkild Kjær har 40 års erfaring som fåreavler. Han vil, ud over at klippe et antal får, også fortælle om de forskellige racer, og hvorfor det er så vigtigt med dyrene ude i naturen.

Få fingrene i rå uld

I rotunden foran Besøgscentret kan du møde Lene Frantzen. Hun står klar til at lege med uld sammen med dig. Du kan prøve at lave en snor, flette et armbånd eller bare nyde fornemmelsen af den bløde uld mellem fingrene. Lene har selv får på Skamlingsbanken. Hun nørder med uld, er ekspert i at filte og designer sine egne filtprodukter i de vildeste farver.

Kl. 14.00
Får og geder med kid lukkes ud på græsset (Den nye Folkemødeplads)

Kl. 14:15-15:30

• Hils på nogle får og geder i et par fangefolde
  • Klipning af får (sker i flere omgange)
  • Torkild fortæller om dyrene og deres liv på Skamlingsbanken

Uld mellem fingrene (foran Besøgscenteret)

• Få fingrene i den bløde uld
  • Leg med uld; rul, sno og flet
  • Lene Frantzen fortæller om (og viser) nogle af skønne ting, uld kan bruges til.

Praktiske oplysninger:

Tidspunkt: Søndag 28. april kl. 14-16
Sted: Begivenheden finder sted på den nye Folkemødeplads og foran Besøgscentret Skamlingsbanken – Skamlingvejen 125, 6093 Sjølund
Find vej: Følg stien mod Besøgscentret, gå igennem ankomstområdet og videre med stien ned mod pladsen (følg fåreskiltene).
Parkering: Parkering skal ske på det første del af P-markerne på vej op til Skamling (se skilte)
Pris: Arrangementet er gratis

Få en mæhgtig god dag med uldtimativ hygge og bliv lamslået af begejstring, når vi dette fårår lukker fårene på græs! 🐑

Fotografering og videooptagelser
Museum Kolding foretager lejlighedsvis fotografering og videooptagelser ved arrangementer. Vi bruger billederne og videoerne til at oplyse om Museum Koldings virksomhed, og offentliggør dem bl.a. på vores hjemmeside, sociale medier og i pressemeddelelser. Det gør vi med hjemmel i Databeskyttelsesforordningen paragraf 6, litra e.
Hvis du ikke ønsker at bliver fotograferet eller optaget på film, kan du altid gøre fotograf og/eller personalet opmærksom dette. Bliver du fotograferet uden dit vidende, og ønsker du at få fjernet et billede af dig, kan du altid kontakte Museum Kolding, som vil respektere din anmodning.