1943 – Gestapo kommer!

Staldgården står, med sine tre hvide længer, som et stort og flot monument over de historiske begivenheder, som har fundet sted dér. Et af de mest dystre kapitler blev skrevet de sidste to år af 2. verdenskrig, hvor Gestapo rykkede ind i Staldgården og etablerede sit hovedkvarter i Syd- og Sønderjylland.
I den periode blev i omegnen af 1.350 modstandsfolk anholdt og bragt til Staldgården, hvor de blev forhørt og tortureret af Gestapos mere end 70 ansatte i Kolding. Blandt de ansatte var både tyske og danske personer, der af forskellige årsager havde arbejde for det hemmelige tyske politi Gestapo.

Udstillingen tager udgangspunkt i de mennesker, der havde deres gang på Staldgården fra efteråret 1943 og frem til befrielsen. Både de modstandsfolk, der ridsede deres navn i væggen i Zelle II, og Gestapos folk, der befandt sig på den anden side af celledøren.

I fortællingen om kampen mellem modstandsbevægelsen og besættelsesmagten, får man indblik i, hvordan ekstreme og ekstraordinære omstændigheder, kan sætte samfundets normale sociale spilleregler ud af kraft og give udslag i ligeså ekstreme handlinger.

Historien fortsætter uden for Staldgårdens mure, hvor man ved hjælp af ny teknologi kan gå en tur i besættelsestidens Kolding og møde den fiktive kvinde Gerda.

Udstillingen holder til på Staldgården er åben tirsdag til søndag kl. 11-17. Det koster 50 kr. i entré og inkluderet i prisen er forestillingerne i Zelle II, der fremvises hver halve time.

Pris: 50 kr. pr. person
Børn under 18 år er gratis
Ældresagen medlem: 45 kr.
Årskort: 100 kr.

DanishEnglishGermanHindi

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev