Samlet program: Jazz på Skamling

Jazz på Skamling er intime koncerter som afholdes i det smukke Besøgscenter Skamlingsbanken. Første søndag i hver måned kan du opleve toppen af dansk jazz i en koncert, hvor du kommer helt tæt på kunstneren. Jazz på Skamling er arrangeret af Museum Kolding og Jazz i Trekanten og støttet af Augustinus Fonden.

I første halvår af 2023 er der planlagt følgende koncerter:

Søndag d. 12. februar kl. 16:00 – Rõivassepp/Eskildsen duo – UDSOLGT
Søndag d. 5. marts 16:00 – Gustaf Ljunggren/Emil de Waal – UDSOLGT
Søndag d. 2. april 16:00 – Lis Wessberg & Steen Rasmussen – KØB BILLET
Søndag d. 7. maj kl. 16:00 – Dayyani/Flensborg Duo – KØB BILLET
Søndag d. 4. juni kl. 16:00 – GuitarRama Jazzical – KØB BILLET
Søndag d. 2. juli kl. 16:00 – Solborg/Banke/Heebøll – KØB BILLET

Læs mere om de enkelte koncerter herunder:

Jazz musik på Skamlingsbankens besøgscenter: Foto af Gustaf Emil der spiller trommer og guitar

GUSTAF LJUNGGREN / EMIL DE WALL

Søndag d. 5. marts 16:00

De har spillet sammen i 23 år med alt og alle og på alle slags scener i hele verden. Alt fra nummer et hits fra Dansktoppen over tv-shows til improviserede støjkoncerter i Kina.

Duoen har altid haft integritet og nysgerrighed som en altafgørende faktor. De leverer stemningsfuld og ny musik spillet på akustiske, elektriske og elektroniske instrumenter, der både rører, ryster, swinger og rocker publikum.

Emil de Wall udtaler:

“Første gang jeg spillede med Gustaf i 1998, kom han med guitar, keyboards, lapsteel og trompet. Ret blæret, tænkte jeg. Hvad jeg ikke vidste var, at han startede ud på violin som barn og i øvrigt lige var startet på Rytmisk Musikkonservatorie i København på saxofon…. Gustaf er en fuldstændig overdrevet vild musiker! Han kan tage ethvert instrument frem og på ingen tid finde ind til kernen af, hvordan man spiller på det… Måske lige med undtagelse af trommer, hvilket er mit held ;-)”

Gustaf Ljunggren udtaler:

“Da jeg begyndte at spille sammen med Emil (første gang i Lille Vega, januar 1998), blev jeg hurtigt afhængig af hans selskab, både på og ved siden af scenen. Det har haft en enorm betydning for mig, at Emil dengang præsenterede mig for alle han kendte og at han anbefalede mig til højre og venstre, så jeg kom ud i nogle meget udfordrende og udviklende opgaver rundt omkring i det danske musikmiljø. Emil og jeg er meget ens og meget forskellige på samme tid; som musikere og mennesker er vi med til at komplettere hinanden. Vi sætter begge pris på enestående øjeblikke, store og små ting vi kan komme til at huske i lang tid. Og vi er langt fra færdige med alt det vi skal sammen!”

Køb billet til Gustaf Ljunggren/Emil de Waal

Jazz musik på Skamlingsbankens besøgscenter: Foto af Wessberg & Rasmussen.

LIS WESSBERG & STEEN RASMUSSEN

Søndag d. 2. april 16:00

På denne søndag kan du møde Lis Wessberg på trombone og Steen Rasmussen på piano, der har dannet par i mange år; både privat og i musikken.

Lis Wessberg har således i mange år været fast medlem af Steen Rasmussen Quinteto, og Steen Rasmussen er nu fast medlem af Lis Wessbergs nye gruppe Yellow Map. I mere end 30 år har de to, hver især spillet med et utal af danske og internationale kunstnere i mange forskellige genrer.

Nu skal vi opleve dem i et intimt setup, med trombone og piano. Sammen vil de tage lytterne med på en musikalsk rejse som er farvet af både nordiske himmelstrøg, amerikanske jazztraditioner og sydamerikanske rytmer.

Lis Wessberg har medvirket på mere en 45 udgivelser, og hun har turneret flittigt i både Danmark og i udlandet med kunstnere og orkestre som Marilyn Mazur, Fredrik Lundin, Jan Kaspersen, Lennart Ginman, DR Big Band, Hanne Boel, Benjamin Koppel, Sophisticated Ladies, Claus Høxbroe, Joyce Moreno (BRA) Paulo Braga (BRA), Randy Brecker (US), Kid Creole And The Coconuts (US), Juke Jordan (US) og mange flere.

I 2021 udgav Lis Wessberg sit debutalbum ”Yellow map” Med bassisten Lennart Ginman, trommeslageren Jeppe Gram og pianisten Steen Rasmussen. Og desuden Marilyn Mazur som special guest på et  nummer. Alle kompositionerne på Yellow Map er Lis Wessbergs.

https://www.liswessberg.com/home1

Steen Rasmussen, pianist og keyboard spiller i mange sammenhænge og inden for mange genrer. Eget orkester, Steen Rasmussen Quinteto som har udgivet syv meget roste albums og turnéret i Europa og Sydamerika med artister som Joyce Moreno, Leo Minax, Paulo Braga og Josefine Cronholm. Orkestret er både DMA-JAZZ nomineret og 2 gange CARLPRIS nomineret. Steen Rasmussen er også en efterspurgt sideman hos danske og udenlandske stjerner, som Lis Sørensen Søs Fenger, Danseorkestret, Sanne Salomonsen, Sebastian, Airto Moreira, Toninho Horta, Charlie Watts og Robertinho Silva

https://www.steenrasmussenpianist.com

Køb billet til Lis Wessberg & Steen Rasmussen

Dayyani/Flensborg Duo - Jazz på Skamling

DAYYANI/FLENSBORG DUO

Søndag d. 7. maj kl. 16:00

Dayyani/Flensborg Duo spiller klassiske kompositioner arrangeret for piano og cello. Musikken er smuk og melodisk og bringer lytteren vidt omkring i et forskelligartet landskab af stemninger.

Pojken påbegyndte i 2016 et samarbejde med den klassiske cellist Samira Dayyani. De fleste kompositioner i duoens repertoire er er Pojkens egne 
Det har længe været Pojkens ønske at få integreret den klassiske musik, og især celloen, i sine kompositioner

Med Samira Dayyani er det lykkedes at få en musiker der både mestrer det traditionelle klassiske repertoire, men også er i stand til at forløse det rytmiske.

Line up:

Samira Dayyani: Cello

Pojken Flensborg: piano

Køb billet til Dayyani/Flensborg Duo

Jazz musik på Skamlingsbankens besøgscenter: Foto af GuitarRama og Jazzical med deres guitarer i hånden

GUITARRAMA JAZZICAL

Søndag d. 4. juni kl. 16:00

GuitarRama Jazzical er et nyskabende og banebrydende møde mellem to guitarister fra hver deres genre. Jazzguitaristen Jens Christian Kwella har skrevet en række kompositioner for elguitar og klassisk guitar og opfører dem sammen med den klassiske guitarist Thea Vesti Pedersen. De to guitarister, der begge er ansat ved Det Jyske Musikkonservatorium indspiller og udgiver musikken i foråret 2023.

Musikken er inspireret af hele guitarens historie fra folkemusik, klassisk over jazz til rock, og der vil blive benyttet en lang række forskellige spilleteknikker. Stykkerne indeholder både gennemkomponerede passager såvel som improviserede afsnit, hvor de to guitarister improviserer ud fra hver deres baggrund. Udtrykket spænder fra det humoristiske til det inderlige og melankolske, og de to guitarister vil undervejs fortælle om guitarens historie og hvordan den høres i de enkelte stykker.

Et projekt som dette er, så vidt vides, aldrig blevet lavet tidligere, og det er første gang, der komponeres, indspilles og opføres guitarduetter for denne konstellation.

Jens Christian Kwella – elektrisk guitar

Thea Vesti Pedersen – klassisk guitar

Køb billet til GuitarRama Jazzical

Jazz musik på Skamlingsbankens besøgscenter: Foto af Solborg, Banke og Heeboell, der spiller saxofon, trommer og guitar

SOLBORG/BANKE/HEEBØLL

Søndag d. 2. juli kl. 16:00

Solborg/Banke/Heebøll er musikalske kumpaner af den langtidsholdbare slags. Her findes en ganske særegen, gensidig forståelse og en nærmest telepatisk musikalsk samtale. Deres sidste album ANGELS modtog mange roser for sin intense integritet og det dynamiske samspil. Det er også en sjælden chance for at høre hvordan det kan lyde når gruppen fortolker andres musik og udvalgte yndlingssange. 

Trioens indgangsvinkel handler grundlæggende om fokus på hvordan materialet, gennem nærværende og dynamisk samspil, kan forløses på stærkest mulige måde – uanset genre. Over tid har de udviklet en særegen gensidig forståelse og – med nogen lytteres ord – telepatisk spillestil. Som om alle i gruppen trækker vejret gennem samme lunger og skaber transparent, elastisk musik. Her lyttes og tales med omhu, respekt og nysgerrighed.

Line up:

Mark Solborg: guitar

Anders Banke: saxofon, basklarinet

Bjørn Heebøll: trommer

Køb billet til Solborg/Banke/Heebøll

Du kan kombinere koncerten med en tur rundt i landskabet på Skamlingsbanken og et besøg i besøgscenteret – entreen er inkluderet i billetten.

Priser

Voksen: 90 DKK

Årskortholder: Skamlingsbanken 60 DKK

Ung u. 30 år / Studerende: 30 DKK

DanishEnglishGermanHindi

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev