Samlet program: Jazz på Skamling

Jazz på Skamling er intime koncerter som afholdes i det smukke Besøgscenter Skamlingsbanken. Første søndag i hver måned kan du opleve toppen af dansk jazz i en koncert, hvor du kommer helt tæt på kunstneren. Jazz på Skamling er arrangeret af Museum Kolding og Jazz i Trekanten og støttet af Augustinus Fonden.

I sidste halvdel af 2023 planlagt følgende koncerter:
Søndag d. 4. juni kl. 16:00 – GuitarRama Jazzical
Søndag d. 2. juli kl. 16:00 – Solborg/Banke/Heebøll
Søndag d. 6. august kl. 16:00 – Christina & Pelle von Bülow KØB BILLET
Søndag d. 3. september kl. 16:00 – Rasmus & Jakob Sørensen KØB BILLET
Søndag d. 1. oktober kl. 16:00 – Midnight In Paris KØB BILLET
Søndag d. 5. november kl. 16:00 – Winnie Dahlgren & Annette Saxe KØB BILLET

Jazz musik på Skamlingsbankens besøgscenter: Foto af Solborg, Banke og Heeboell, der spiller saxofon, trommer og guitar

SOLBORG/BANKE/HEEBØLL

Søndag 2. juli kl. 16:00

Solborg/Banke/Heebøll er musikalske kumpaner af den langtidsholdbare slags. Her findes en ganske særegen, gensidig forståelse og en nærmest telepatisk musikalsk samtale. Deres sidste album ANGELS modtog mange roser for sin intense integritet og det dynamiske samspil. Det er også en sjælden chance for at høre hvordan det kan lyde når gruppen fortolker andres musik og udvalgte yndlingssange. 

Trioens indgangsvinkel handler grundlæggende om fokus på hvordan materialet, gennem nærværende og dynamisk samspil, kan forløses på stærkest mulige måde – uanset genre. Over tid har de udviklet en særegen gensidig forståelse og – med nogen lytteres ord – telepatisk spillestil. Som om alle i gruppen trækker vejret gennem samme lunger og skaber transparent, elastisk musik. Her lyttes og tales med omhu, respekt og nysgerrighed.

Line up:

Mark Solborg: guitar

Anders Banke: saxofon, basklarinet

Bjørn Heebøll: trommer

Køb billet til Solborg/Banke/Heebøll

CHRISTINA & PELLE VON BÜLOW

Søndag 6. august kl. 16

Med denne duo kan du opleve mor og søn i unikt og smukt sammenspil. Hver især er de fremragende musikere. Sammen leverer de et sjældent nærvær i deres til tider næsten telepatiske spil.

Med et kunstnerisk højt niveau og evigt fokus på at fange nuet og intensiteten i rummet griber Pelle og Christina publikum om hjertet med deres formidling af jazzens sangskat – også kendt som ‘The Great American Songbook’, blandet med melodier fra store brasilianske komponister som Tom Jobim og Ary Barroso.

Christina von Bülow er en internationalt anerkendt saxofonist, der igennem snart 30 års karriere har glædet jazzlyttere med sit lyriske og hjertevarme spil.

Begejstringen for jazzen har Pelle von Bülow taget til sig, og han har igennem de senere år sat sit eget umiskendelige præg på den danske jazzscene, som en såvel fremragende solist som stærk akkompagnatør.

Christina von Bülow – saxofon

Pelle von Bülow – guitar

Lyt til duoen her:

https://www.tv2kosmopol.dk/dma-jazz/christina-og-pelle-von-bulow-still-love-you-so-1

Køb billet til koncerten med Christina & Pelle von Bülow her


RASMUS OG JAKOB SØRENSEN

Søndag 3. september kl. 16

Hver især har de to brødre dykket ned i hver deres musikalske retning. 

Rasmus, har været 5 år i New York og taget del i den sydende moderne jazzscene i byen. Han er snart aktuel med sin anden udgivelse i eget navn og har spillet sin musik på nogle af de mest prestigefyldte klubber i byen såsom The Jazz Gallery, Smalls Jazz Club, 55 Bar og Ornithology Jazz Club.

Jakob har med fem udgivelser i eget navn slået sit navn fast på den nordiske jazzscene. Jakobs lyd er inspireret af den nordiske natur med en antydning af melankoli og hans trompetspil er tilmed blevet sammenlignet med koryfæerne Nils Petter Molvær og Tomasz Stańko. Jakob er kendt fra sin egen gruppe Bagland og spiller til dagligt i Aarhus Jazz Orchestra.

Denne koncert vil være en enestående mulighed for at høre de to brødre forene deres lyd i en intim kontekst. 

Rasmus Sørensen – piano

Jakob Sørensen – trompet

Køb billet til koncerten med Rasmus og Jakob Sørensen her.

MIDNIGHT IN PARIS

Søndag 1. oktober kl. 16

Midnight in Paris består af sopransaxofonist Jakob Elvstrøm og guitarist Uffe Steen, begge fra Århus. Duoen har lånt sit navn fra Woody Allens romantiske komedie fra 2011, der udspiller sig i 1920’ernes Paris.

Soundtracket er fyldt med stemningsfuld fransk jazz og det er blevet udgangspunktet for et repertoire bestående af fransk og amerikansk musik bl.a. spillet af sopransaxofonisten Sidney Bechet og guitaristen Django Reinhardt.

Numre som ”Petit Fleur”, ”La Vie en Rose” og ”I will wait for You”, temaet fra filmen ”Pigen med paraplyerne”.

Uffe Steen er et særdeles velanskrevet navn i det danske jazz- og blues-miljø og har bl.a. fået Ben Webster jazzpris i 2015 og personlig Danish Music Award Live-pris i 2017. Uffe Steen har medvirket på mere end 80 pladeindspilninger.

Jakob Elvstrøm er konservatorie uddannet saxofonist og har spillet jazz og funk med mange af de bedste danske jazzmusikere. Han har udgivet 6 anmelderroste cd’er i eget navn, og han har turneret land og rige rundt med bl.a. bassist Ida Nielsen, Kjeld Lauritsen og Sigurd Barrett.

Uffe Steen – guitar

Jakob Elvstrøm – saxofon

Køb billet til koncerten med Midnight in Paris

Winnie Dahlgren & Annette Saxe
Søndag 5. november kl. 16

Koldings bysbarn, Winnie Dahlgren, som i mere end 20 år har været professor på det verdenskendte Berklee College of Music i Boston, er hjemme i Danmark på visit.

Dette er derfor en helt unik lejlighed til at opleve Winnie på en dansk scene.

Med sig har hun taget Annette Saxe, som til daglig er basunist i DR Big Band.

Deres venskab rækker mange år tilbage, hvilket de benytter denne enestående mulighed til at fejre. Koncerten bliver en rejse i vibrafonen rige overtoner, blandet med basunens farverige nuancer. Hvor musikken tager udgangspunkt i den rige skandinaviske sangskat, blandet med originale kompositioner.

Winnie Dahlgren – vibrafon

Annette Saxe – trombone

Jazz på Skamling er intime koncerter som afholdes i det smukke Besøgscenter Skamlingsbanken. Første søndag i hver måned kan du opleve toppen af dansk jazz i en koncert, hvor du kommer helt tæt på kunstneren. Du kan kombinere koncerten med en tur rundt i landskabet på Skamlingsbanken og et besøg i besøgscenteret – entreen er inkluderet i billetten.

Køb billet til koncerten med Winnie Dahlgren & Annette Saxe

Priser

Voksen: 90 DKK

Årskortholder: Skamlingsbanken 60 DKK

Ung u. 30 år / Studerende: 30 DKK

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev