Grundtvig lever – En fortælle-koncert

Den 2. september 2022 var det 150 år siden Grundtvig døde. Men er han egentlig død? Kan man stadig se spor af ham i dag?

“Grundtvig lever” fortællekoncert er en folkelig dåseåbner til Grundtvigs liv og tanker.

Det er en publikum-aktiv forestilling med fortælling, fællessang, storskærm, medrivende musik og filmiske lydlandskaber.

Overalt i det danske samfund ser vi i dag stadig betydningen af Grundtvigs ideer: De mange fri-, efter- og højskoler, hvor undervisningen er i en levende vekselvirkning mellem lærer og elever, og hvor elevråd har aktiv medindflydelse. Salmerne og sangene, vi synger i kirken og forsamlingshusene til fester, foredrag og højtider. Når vi går i Brugsen eller til fodbold i gymnastikforeningen, så er det fordi forenings-Danmark blev bygget af højskoleelever, som for over 100 år siden kom inspirerede og oplivede hjem fra Grundtvigs inspirerede højskoler og ville være ‘samfunds-opbyggere’. Og man kunne blive ved…..

“Grundtvig lever” har i efteråret og foråret, med økonomisk støtte og faglig sparring fra Vartov og Grundtvigsk forum, turneret på efter- og højskoler i hele Danmark. Overalt har modtagelsen været positiv og har sat gang i samtaler og fornyet interesse for Grundtvig og hans mangesidige arbejde.

“Vi havde en mørk efterårsaften besøg af forestillingen ”Grundtvig lever”, og hvilket energiboost vi fik. Eleverne var meget begejstrede, og Bolette og Jakob Elvstrøm formåede at engagere såvel danske som udenlandske elever i en Grundtvig Tour de force.”

Kim Røge, forstander, Snoghøj Højskole

Medvirkende:
Bolette Elvstrøm har arbejdet og arbejder som efterskoleforstander, høj- og efterskolelærer, teaterinstruktør, forfatter, fortæller og foredragsholder.

Bolette har en BA i Teatervidenskab. Instruktion og auteur, efteruddannelse på Odsherred Teaterskole. Skuespillerlinje på Skandinavisk Teaterskole. Læreruddannelse på Aalborg Seminarium.

Jakob Wind Elvstrøm er uddannet på Det Jyske Musikkonservatoriums rytmiske linje som saxofonist og lever af at spille, undervise og komponere musik.

Jakob og Bolette er i øvrigt fætter og kusine.

Dato: Torsdag den 30. marts kl. 19.00
Varighed: 90 min. uden pauser
Pris: Voksen 90 DKK / Årskortholder 60 DKK / Unge under 30 år og studerende 30 DKK
Sprog: Dansk

Læs mere:
www.grundtviglever.dk
www.elvstroem.com

DanishEnglishGermanHindi

Tilmeld dig vores Nyhedsbrev